info@hondentrimsalondribbelin.nl

Nieuws

111
BS DY02
Clumber04
IMG_2317

!!! Hondentrimsalon “Dribbel In”Nieuws Tips, en Wetenswaardigheden vind u hier !!!

——————————————————————————————————————————————————–

!! Om onze kwaliteit en goede zorg in onze salon te kunnen blijven waarborgen hebben we momenteel een opnamestop !!

Heeft u vragen of wilt u informatie over vachtverzorging, aanschaf, voedings advies etc. dat kan altijd op openingstijden!

!Wij ontvangen veel mails het is momenteel onmogelijk om alles tijdig te kunnen antwoorden telefonische gaat nu dus even sneller.    Bedankt voor uw begrip!

______________________________________________________________________________________________

!! Beste mensen, Lieve klanten, ook wij hebben enige extra maatregelen genomen ivm het corona virus nl. het volgende:

 • Wij nemen van te voren telefonische contact met u op en bespreken daar de dingen die we normaal in de salon bespreken.
 • Mochten wij u niet bereiken dan sturen wij u een App.
 • Honden worden voor de deur afgegeven en weer voor de deur opgehaald.
 • Houd u afstand bij het afgeven/ophalen!
 • U kunt desgewenst met tikki betalen.
 • Let op! Tikki’s dienen direct betaald te worden!
 • De halsband en lijnen worden door ons voor uw en onze veiligheid gedesinfecteerd.
 • Onze salon en materialen worden zo wie zo altijd al dagelijks proffessioneel gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Voelt u zich ziek of heeft u niesbuien/hoestbuien of koorts? laat u het ons dan weten zodat we ook daarvoor een gepaste oplossing kunnen vinden.
 • Deze maatregelen gelden tot nadrere informatie.
 • Wij bedanken u voor uw begrip en medewerking!
 • Onze salon is aangesloten bij de brancheorganisatie ABHB, Wij ontvangen dagelijks de updates over betreffende maatregelen over onze branche.
 • Hondentrimsalon Dribbel In

———————————————————————————————————————————————————-

Ook in 2020 zijn wij u weer graag van dienst in onze trimsalon! Vergeet u niet om tijdig een afspraak te maken om teleurstellingen te voorkomen!

December:  Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2020!

09 03 2019 Whoop, Whoop Whoop!!! Vandaag werd Op de Crufts in Birmingham Hopecharm Prince Harry “Harry” (West Highland White Terriër))Beste  Veteraan van het ras!!! En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij ook vanuit de veteranenklas het Res CAC!!!!!  Onze Harry ging 2015 na 4 jaar met mij succesvol geschowt te hebben naar Engeland terug naar Hopecharm met 5 kampioenstitels. Ik ben ontzettend trots op dit resultaat op de Crufts!!!  Big Hug Shauna & Harry!!

September/Oktober/November: Het is weer tijd voor de herfstmijt! Leest u onderaan deze pagina bij september wat we daar over schrijven. Let u ook op de eikeltjes die van de bomen vallen dat uw hond deze niet opeet!

Juli/ Het is een warme zomermaand, Let u op voldoende water en schaduwplekken voor uw hond, Kam en borstel uw hond regelmatig en controleer uw hond op grasaren! deze kruipers zijn gevaarlijk en kunnen veel problemen veroorzaken! Kijkt u ook in de gehoorgangen en onder de pootjes!

April/Mei/Juni:  Het is voorjaar! Alles komt weer tot bloei! Let u goed op want ook de vlooien en teken worden weer actief! Er zijn genoeg betrouwbare middelen in de handel en vergeet niet! Voorkomen is beter dan genezen!

Let u ook op de de warmte, u kunt onderaan deze pagina bekijken wat we omschrijven bij de zomermaanden.

Van Mei tot September moet u opletten op blauwalg zeker als uw hond graag zwemt. blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Blauwalg is niet altijd blauw, het kan soms heel lichtblauw zijn tot bijna wit, groen en soms zelfs roodbruin. Pas dus goed op uw hond! Blauwalg kan voor irritatie en misselijkheid zorgen. Besmetting vindt plaats door besmet water in te slikken.

Januari/Februari/Maart:  Het zijn de wintermaanden die meestal toch wat kouder zijn, Let u goed op de voetzooltjes van uw geliefde viervoeter! Bij gladheid en sneeuw word er vaak pekel en zout gestrooid, het is van belang dat u dan ook regelmatig na een wandeling de voetjes van uw lieveling goed afspoelt omdat uw hond anders zijn voetjes zelf schoon likt en hij teveel zout en pekel binnen krijgt, dit is erg slecht!!!  Dit kan zelfs fataal worden!,  Vaak heeft men dit niet in de gaten en vraagt men zich af waarom de hond opeens ernstig ziek word. Opletten dus!!

Vaak hoort men dat de hond in de winter niet naar de trimsalon hoeft omdat het te koud zou zijn??? Ik vraag mij dan altijd af hoe komt men daarbij?  Vergeet u niet dat natte vachten meer vocht vasthouden en dat de niet goed isolerende vachten meer kou vasthouden! Dus bij b.v. veel boomers ligt de vacht al open en bied dit zo wie zo geen bescherming, een volle vacht houd meer vocht vast!! Informatie geven wij u graag!

December is een gezellige maand en de laatste maand van het jaar word meestal uitbundig gevierd, echter zijn er toch wat aandachtspuntjes voor wat uw trouwe viervoeter betreft! Aangezien er heel veel chocolade gegeten word in de vorm van chocolade letters en kerstkransjes is het raadzaam om u even te melden dat chocolade gevaarlijk/giftig is voor honden! Let u dus op dat er geen chocolade kransje uit de boom valt en uw hond dit opeet.

Ook vuurwerk is niet leuk voor dieren, Let goed op uw huisdier als het knallen begint! Het kan zijn dat de hond in paniek raakt en vlucht wegen zoekt en door een openstaande deur ontsnapt! Geef uw hond wat extra aandacht. Is uw hond extreem angstig dan is het beter om de hond goed in het oog te houden maar u moet hem dan niet te veel aaien omdat u daarmee zijn angst bevestigd en de hond nog banger word. Geef uw hond een rustige veilige plek met wat lekkers en vers water en geef hem wat meer aandacht als zijn angst en het vuurwerk voorbij is. U kunt ook met uw dierenarts overleggen voor een evt. tabletje waar hij iets rustiger van word.

September/Oktober/November  Najaar is de tijd dat de herfstmijt (Trombiculosis) weer actief is! Heeft uw hond veel jeuk en dan vaak op de neus en tussen de voetzooltjes of kleine geïrriteerde plekjes op en rond de neus? Mogelijk heeft uw hond een besmetting van de herfstmijt. Herfstmijt komt vaak voor in het oogstseizoen en het najaar op en rond weilanden en grasstroken langs het water.

Juli/Augustus Let op! In de zomermaanden kan het erg warm worden honden kunnen niet tegen hoge temperaturen zorg daarom altijd dat er vers water staat en laat uw hond niet in de auto!!!

De eerste tekenen van een zonnesteek of uitputting door de hitte zijn dat uw hond onrustig is en zich duidelijk niet goed voelt. Hij strekt zich uit en hijgt hevig. De hond kwijlt en wankelt alsof hij dronken is , het lichaam van de hond raakt oververhit, laat het niet zover komen! Een koele plek is het beste en vul een plantenspuit en benevel uw hond, maak zijn voetzooltjes en snuit tussendoor even nat.

Juni 2017 Welkom bij hondentrimsalon “Dribbel In”  Er is hard gewerkt om ons knusse salonnetje up to date te krijgen! En hoera dat is zeker gelukt! De naam, lay-out, de kleuren, en de website zijn helemaal vernieuwd! Zelf moest ik even wennen hoor. Na jaren de naam Princess gevoerd te hebben is dit echt geheel anders maar heel erg leuk! Ik vind de naam en logo super leuk! Bedankt aan iedereen die geholpen heeft Thanks  !! Ook bedank ik de klanten uit alle regio’s die me trouw gebleven zijn! Leest u ook wie ben ik!